Arkeoloji Müzesi’nde Yeme İçmenin Tarihine Yolculuk
Murat Yankı’89 eşliğinde
Arkeoloji Müzesi’nde Yeme İçmenin Tarihine Yolculuk
Pek o gözle bakılmasa da dikkat edildiğinde, İstanbul Arkeoloji Müzelerinde yer alan pek çok eserin doğrudan doğruya yeme içme ile ilgili olduğu görülür. 19. Yüzyıl sonlarında, o zamanlar artık terkedilmiş olan Topkapı Sarayı bahçesinde oluşturulmuş olan müze iki binadan oluştur. Ana binadaki Anadolu buluntuları arasında günümüzden 4 bin yıl önceye kadar tarihlenen, Truva, Hitit ve Frig dönemlerine ait seramik ve metal kap kacağın yanı sıra, ikinci binada, Kuzey ve Güney Mezopotamya’nın binlerce yıllık tarihinden kalan yeme içme betimlemeleri dikkate değerdir.
Öğleden sonra 2’de başlayan turumuzda önce, yeme içme tarihi araştırmacısı olan rehberimizle birlikte müzeyi ziyaret ediyor, sonra da binlerce yıllık Anadolu üzümlerinden üretilmiş olan şarapların tadımını, sommelier rehberimizin anlatımıyla gerçekleştiriyoruz.
Türkiye bağcılığının tarihi ve üzüm çeşitleri konulu bir sohbetin ardından, aynı zamanda uluslararası diplomalı öğretmen sommelier olan rehberimiz Murat Yankı’89 eşliğinde, Anadolu üzümlerinden üretilen 4 farklı şarabın tadımı yapılacaktır.
Müze Gezisi 14.00’da başlayacak ve yaklaşık 17.30’da sona erecektir. Sonrasında yapılacak şarap tadımı yaklaşık 2 saat sürecektir.
Buluşma yeri: Arkeoloji Müzesi Önü
Buluşma saati: 14.00
Katılım Bedeli
Müze tur ücreti
ÜYE: 120 TL
MİSAFİR: 140 TL
Murat Yankı eşliğinde şarap tadımı ücreti
ÜYE: 100 TL
MİSAFİR: 120 TL
*Etkinliğin tadım bölümüne 18 yaşından küçükler katılamaz.
*Müze girişi Müzekart sahipleri için ücretsizdir ya da müze giriş ücretini misafirlerimiz kendileri ödeyebilirler. (Müze giriş ücreti: 20TL)
Gezimizin kontenjanı dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz. |
*Not: Bu program TÜRSAB (A-9388) nolu Dünya Değişmeden Turizm tarafından hazırlanıp gerçekleştirilmektedir.
Bilgi ve Rezervasyon için:
Tel: 0212 359 58 13 / 48
E-mail: bugezi@bumed.org.tr